Сложи си ръката в терариума и да видим как си леопардов гекон реагира

През нощта, проверете дали използвате бутилка келеш и мъгла клетката им. Geckos обичат да оближе вода на разстояние от терариума. Можете да ги хранят 3-4 малки червеи на ден (поръсени с калций на прах).

Сложи си ръката в терариума и да видим как си леопардов гекон реагира. Не се тревожи, ако те не показват голям интерес към първата. В действителност, те най-вероятно ще просто пуснете да им се скрие. След 2-3 седмици на това те могат да пълзи нагоре към ръката си. Естествено, те са много страх, защото те са толкова ниско на хранителната верига. Те трябва да се уверите, че не си хищник, преди да доверчив. Това отнема време, но си гущер в крайна сметка ще свикне с ръката си достига вътре в терариума.

След като си леопардов гекон започва да пълзи нагоре към ръката си, можете да си ги вземете. Аз не бих ги вземете от върха, защото това е начинът, птица би. Вместо това сложи ръката си пред нея и нежно докосва това е опашката, така че тя ще пълзи по ръката си. Повдигнете ръката си и позволете на гекон обхождане на ръцете си. За първите 2-3 седмици (понякога и повече) Бих се справиш с тях само за 5-10 минути на ден.

Уверете се, че ви държи ръцете си в терариума, защото бебето гекони са много трудно да се хване, когато от клетката им.
Веднъж на две седмици минават можете да започнете приема на леопардов гекон от неговата / нейната клетка, и постави пластмасова кутия под тях и ги оставете да пълзи на ръце. Това просто означава, отдаване под наем на гекона излизат от ръка на ръка. Това е много важно, че имате една кутия под тях, така че ако гекона получава той плашеше / тя просто ще скочи в кутията и няма да се опитва да преследвам гекон под мебелите.

При условие, че сте прочели леопардов гекон caresheet и приемате правилното грижи за вашия нов гущер ще се оправи. Не забравяйте, че това е много бавен процес, за да получите вашия леопардов гекон да имате доверие, но своевременно те няма да имате проблем със съня ви с часове.

След това ще имате 15 или така преди години, за да се насладят на тяхната компания, да ги покаже на приятелите си, и да ги гледате.